Copilărie… îmi amintesc cum ne făcea mama dulciuri – prăjituri, clătite, gogoşi, torturi, toate de casă şi toate delicioase. Toți copiii din bloc le iubeau. Eram vedeta blocului, ce mai! Când făcea mama gogoși eram toți la ușă! 🙂 🙂 🙂 Și vreți să știți ceva? Mama încă face cele mai bune gogoși din lume! Întrebați pe oricine a mâncat din ele.
Aşa am devenit de mică „addicted” de dulciuri, de dulciuri bune nu orice. Recunosc. Bunica și mama sunt ”de vină” pentru că nu au făcut niciodată rabat la calitate când venea vorba de mâncare și mai ales de dulciuri. Și pentru talentul lor deosebit în arta culinară.
Apoi, mai mare fiind, am devenit vegetariană. Şi nu numai. Am renunțat şi la zahăr.
Şi astfel grozavele prăjituri ale mamei nu mai rezonau cu noul meu mod de viață – mai „curat”, fără aditivi, conservanţi, fără produse animale şi mai ales fără zahăr.
Dar pofta de dulce bun a rămas. Şi aşa a început căutarea… și așa am descoperit dulciurile raw-vegane prin 2010…
Am gustat din mica ofertă existentă pe piața românească la acea vreme. Bune! Dar mofturoasă cum m-a crescut mama, m-am gândit că pot fi și mai bune. Ce ar fi să mi le fac eu?
Așa că m-am împrietenit cu google search, cu cine altcineva? 🙂 🙂
”raw-vegan cakes” ENTER și mi-a dat Google o grămaaaadă de rețete! Sute de rețete!
Cele ale cofetarilor din U.S. și U.K. – preferatele mele.
Hai la treabă. Am făcut, am desfăcut, am aruncat, am încercat din nou, am schimbat, iar am schimbat, totul pe pielea și papilele gustative personale. Și apoi, când am început să prind curaj, și pe ale familiei și prietenilor. Am încercat zeci de rețete. Apoi alte zeci de rețete. Unele bune, altele nu prea. O prăjitură pentru mine, trebuie să fie mai mult decât un dulce, trebuie sa fie o încântare pentru limbă, pentru ochi și de ce nu – pentru suflet.
De la metoda ”pe-ncercate” am trecut la metoda ”hai la școală”. Până la urmă, oricât de autodidacți am fi, la un curs sau o școală în domeniul respectiv înveți mai multe, mai repede și mai ieftin până la urmă, dacă ne gândim că metoda ”pe-ncercate” poate fi foarte costisitoare atunci când vine vorba de irosirea materialelor.
Am învățat, am evoluat, am prins curaj. Am început să primesc comenzi, de la prieteni mai ales. Un tort raw-vegan pentru șefu’, pentru soțul, pentru o prietenă… dulciurile mele începuseră să fie apreciate, lumea dorea să le cumpere. Și a apărut și întrebarea: de ce nu faci un business din pasiunea ta? Din ce în ce mai des eram întrebată.
Așa a apărut aRAWme, în 2014. Din pasiunea mea pentru dulciuri sănătoase și cererea existentă. Dar mai ales a apărut la insistențele prietenei mele din copilărie – Carmen, co-fondatoarea aRAWme, care a crezut în mine, în talentul meu în ale ”dulcegăriilor” și care m-a împins pas cu pas pe tot drumul.
Azi, eu – Liliana sunt cu producția și Carmen cu vânzarea și promovarea.
Noi suntem aRAWme.
Și vă aducem pe masă cel mai bun și mai gustos dulce sănătos. Delicios de sănătos!